Δ3΄ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ

 

 Το ταξίδι του Νούλη Υδρατμούλη

   Ο Νούλης βρέθηκε στη θάλασσα μαζί με τους φίλους του, τους άλλους υδρατμούληδες και θέλησαν να εξερευνήσουν τον υπέροχο και τεράστιο θαλάσσιο κόσμο του βυθού.
  Στο ταξίδι τους βρήκαν πολλά ψάρια , αλλά αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν μια τεράστια φάλαινα που πετούσε από το λαιμό της νερό σαν σιντριβάνι.
  Στη συνέχεια είδαν έναν καρχαρία και φοβήθηκαν όταν τον είδαν να τρώει ψάρια στο βυθό. Όμως μετά έγιναν φίλοι και ο καρχαρίας τους έδειξε όλα τα μυστικά περάσματα του βυθού και τους γνώρισε τους φίλους του. Εγιναν μια παρέα .
  Σε λίγο καιρό ήρθε το καλοκαίρι και ο Νούλης εξατμίστηκε και βρέθηκε πάλι πάνω στη συννεφοπολιτεία.

ΗΒΗ

 


Ο Νούλης Σταγονούλης

Ο Νούλης Σταγονούλης όταν έφτασε στη γη κοίταξε γύρω του και είδε πολλά δέντρα. Ήταν μέσα στην ζούγκλα. Έτρεχε γρήγορα για να φύγει από εκεί μέχρι που κατάλαβε πως η ζούγκλα είναι τεράστια. Έτρεξε από την άλλη. Ο Νούλης εκεί συνάντησε λιοντάρια, τίγρεις, πάνθηρες, ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις. Φοβήθηκε λίγο αλλά έγιναν φίλοι όλοι. Έπαιξαν ωραία παιχνίδια και κοιμήθηκαν μαζί.
Την άλλη μέρα ο Νούλης Σταγονούλης είπε στους φίλους του αν μπορούν να τον βοηθήσουν να πάει σε μια λίμνη. Του απάντησαν: «Ναι». Τον πήγαν, εξατμίστηκε και βρέθηκε πάλι εκεί ψηλά στον ουρανό.
ΟΡΕΣΤΗΣ


O Νούλης ο Υδρατμούλης


   Ο Νούλης ο Υδρατμούλης ,ένας τόσος δα υδρατμός ζει με τους φίλους του στη Συννεφούπολη. ’Είναι πολύ προσεκτικός και πάντα ακούει τη μαμά του που του λέει να φοράει το ζακετάκι του γιατί «αν κρυώσει θα γίνει σταγονίτσα, θα βαρύνει και μπούμ θα πέσει στη γη». Όμως ένα πρωί φύσηξε νοτιάς και όλες οι σταγονίτσες μία-μία άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό, χωρίς να προλάβουν να πουν ούτε ένα αντίο.
    Έτσι ο μικρός Νούλης «μπλούμ» βρέθηκε σ΄ ένα ποταμό που κυλούσε ήρεμα και αργά, τότε πήρε ένα κλαδί και χαλάρωσε πάνω του.
   Όμως ξαφνικά ένιωσε κάτι να τον σπρώχνει με δύναμη και να τον μετακινεί γοργά, ήταν ένα απότομο σημείο του ποταμού, χωρίς όμως να χάσει χρόνο κρατήθηκε γερά και συνέχισε να γλιστράει. Κουρασμένος βγήκε στην ακροθαλασσιά ενός όμορφου νησιού και κοιτώντας γύρω σκέφτηκε: «Τι ωραία θα ήταν να είναι εδώ η οικογένεια μου» και εξαντλημένος καθώς ήταν αποκοιμήθηκε. Το πρωί ξύπνησε και ένας λαμπερός ήλιος με τις καυτές ακτίνες του άρχισε να εξατμίζει τον Νούλη και να τον ανεβάζει όλο και πιο ψηλά , ώσπου έφτασε σε ένα σύννεφο και εκεί αχ!...πόση χαρά αρχίζει να νιώθει η καρδούλα του, γιατί βλέπει μπροστά του την οικογένεια του . Άρχισε να κάνει βόλτες στον ουρανό και να γνωρίζει νέα σύννεφα, περνούσε πολύ όμορφα και ένιωθε ευτυχισμένος.
   Ήρθε και πάλι ο βαρύς χειμώνας και τα σύννεφα άρχισαν να παγώνουν και ο Νούλης κινδύνευε και πάλι να βρεθεί στη γη. Αλλά δεν φοβόταν και έλεγε στους φίλους του «Μη φοβάστε θα πάω μια βόλτα στη γη και να είστε σίγουροι πως θα σας ξαναδώ και θα πούμε όσα καινούρια πράγματα μάθαμε όσο ήμασταν στη γη».
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
Ο Νούλης πέφτει από τα σύννεφα ….


  Μια φορά ήταν ο Νούλης ο Υδρατμούλης ένας μικρός υδρατμός που ζούσε σε ένα σύννεφο στη Συνεφοπολιτεία και φρόντιζε πάντα ,όπως όλοι οι φίλοι του, να φοράει τη ζακετούλα του για να μην κρυώσει.
  Η μαμά του ,του είχε πει ότι αν κρύωνε θα γινόταν σταγόνα και θα έπεφτε στη γη από το πολύ βάρος. Παρά τις πολλές προφυλάξεις τους οι υδρατμοί δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το μοιραίο. Ένα πρωί ο Νοτιάς ξύπνησε και άρχισε να φυσάει παντού. Όλοι οι υδρατμούληδες έγιναν σταγόνες και έπεσαν στη γη με φόρα.
  Ο Νούλης βρέθηκε σε μια καταγάλανη θάλασσα και σκέφτηκε πως θα μπορούσε να πετάξει σαν υδρατμός , όμως δεν τα κατάφερε. Ούτε φυσούσε λίγος άνεμος για να τον σηκώσει. Άλλη επιλογή δεν είχε, έπρεπε να κολυμπήσει, αλλά και καλό κολύμπι δεν ήξερε, έτσι κινδύνευσε να πνιγεί και μέσα στον πανικό του πιάστηκε από ένα κούτσουρο, που ευτυχώς βρήκε εκείνη τη στιγμή μπροστά του.
  Σκαρφάλωσε πάνω στο κούτσουρο και παρακαλούσε να βρει ένα πλοίο , τελικά μετά από ώρα βρήκε ένα καΐκι , ανέβηκε στην πλώρη του και άρχισε να ταξιδεύει μαζί του. Όμως το καΐκι έκανε μια απότομη στροφή και ο Νούλης βρέθηκε φαρδιά –πλατιά ξαπλωμένος σε ένα νησί. Η κοιλιά του γουργούριζε από την πείνα , ήταν νηστικός μια μέρα ,κοίταξε δεξιά –αριστερά και το μόνο που βρήκε να φάει ήταν μια καρύδα πάνω σ’ έναν φοίνικα . Α φού ξεγέλασε για λίγο την πείνα του ,αποκαμωμένος όπως ήταν αποκοιμήθηκε.
   Το πρωί βγήκε ένας δυνατός και κατάκαυτός ήλιος και πριν ο Νούλης καταλάβει τι συμβαίνει άρχισε να εξατμίζεται στον ουρανό και να φτάνει στα σύννεφα.
   Τελικά βρήκε την Συννεφοπολιτεία του και έγινε ξανά υδρατμός. Ζήτησε όμως από τη μαμά του να του αγοράσει ένα παλτό μήπως και αύτη τη φορά δεν κρυώσει και δεν μετατραπεί σε σταγόνα . Αλλά και αν δεν τα κατάφερνε την διαδρομή τώρα πια την ήξερε…
ΠΑΡΗΣ
 

Η περιπέτεια του Νούλη και της Ρούλας

    Ο Νούλης ο Υδρατμούλης είναι ένας μικρός υδρατμός που ζει σε ένα μικρό άσπρο συννεφάκι στην Συννεφοπολιτεία. Όπως όλοι οι συννεφοπολίτες του ,έτσι κι αυτός προσέχει να φοράει κάθε φορά το ζακετάκι του για να μην κρυώσει . Η μαμά του λέει ότι αν κρυώσει ,δεν θα είναι πια υδρατμός , θα γίνει σταγονίτσα , θα βαρύνει και θα πέσει στη γη. Παρά τις προφυλάξεις τους όμως δεν καταφέρνουν να αποφύγουν το μοιραίο!!!
  Ένα πρωί φύσηξε νοτιάς και όλοι οι Υδρατμούληδες έγιναν σταγονίτσες και έπεσαν από τον ουρανό . Ούτε καν πρόλαβαν να αποχαιρετιστούν...
  Ο Νούλης βρέθηκε στην ζούγκλα της Αφρικής μαζί με την φίλη του την Ρούλα σταγονούλα. Ο Νούλης προσπαθούσε να καταλάβει που έπεσε. Η Ρούλα ξαφνικά είδε ένα πελώριο ζώο και άρχισε να φωνάζει τον Νούλη :<<Νούλη τρέξε γρήγορα!>>. Έφυγαν και πήγαν στην Δεντρούπολη.
  Εκεί υπήρχαν πανύψηλα και τεράστια δέντρα. Ανέβηκαν σε μια μικρή βελανιδιά . Είδαν ένα μικρό σκιουράκι . Αυτό το σκιουράκι άρπαξε τις σταγονίτσες και τις πήγε στην κουφάλα του για να τις πιει .   Τις έβαλε σε ένα φύλλο . Για κακή του τύχη όμως φύσηξε βοριάς και πήρε το φύλλο με τις σταγονίτσες και το πήγε στο Παπαγαλοχώρι.
  Εκεί ήταν πολύ επικίνδυνα ,γιατί οι παπαγάλοι θα τις έπιναν . Η Ρούλα σκέφτηκε ότι έπρεπε να φύγουν γρήγορα. Ο μόνος τρόπος ήταν να πηδήξουν πάνω σε έναν παπαγάλο για να κατέβουν από το δέντρο. Λοιπόν αυτό έκαναν μιας και δεν είχαν άλλη επιλογή.
  Κατέβηκαν και άρχισαν να περπατάνε. Μετά από λίγο βρήκαν την Ποταμοπολιτεία . Εκεί ήταν σκορπισμένες όλες οι σταγόνες. Έψαξαν και βρήκαν την πιο σοφή σταγονίτσα ,την Λίτσα . Η Λίτσα είπε στον Νούλη και στην Ρούλα,ότι αυτοί οι δύο ήταν οι μόνοι που έλειπαν και τους έψαχναν. Ξαφνικά άρχισε να κάνει πολύ ζέστη. Από την πολύ ζέστη έγιναν πάλι όλοι υδρατμούληδες . Σιγά-σιγά άρχισαν να ανεβαίνουν όλοι οι υδρατμούληδες ψηλά στα σύννεφα.
  Χαρούμενοι επέστρεψαν στην Συννεφοπολιτεια. Εκεί συνάντησαν τους υπόλοιπους υδρατμούληδες . Τους είπαν την περιπέτεια τους και έμειναν όλοι ενθουσιασμένοι!!!

ΚΡΙΤΩΝ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΟΥΛΗ ΣΤΗ ΓΗ     

    Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα που την έλεγαν Συννεφοπολιτεία ζούσε ο Νούλης ο Υδρατμούλης .Η μαμά του τον συμβούλευε να φορά το ζακετάκι του για να μην κρυώσει και γίνει σταγονίτσα,γιατί τότε θα πέσει στη γη.

     Μια μέρα όμως ένας δύνατος νοτιάς φύσηξε με αποτέλεσμα όλοι οι Υδρατμούληδες   να γίνουν σταγονίτσες.Επειδή βάρυναν άρχισαν να πέφτουν στη γη.Οι πιο πολλοί από αυτούς έπεσαν στη θάλασσα .Όμως ο Νούλης λόγω του ότι ήταν μικρούλης και ελαφρύς περιφερόταν αρκετή ώρα στον ουρανό.Μάταια φώναζε στους άλλους σταγονούληδες να τον περιμένουν , εκείνοι έπεφταν με μεγάλη ταχύτητα , χωρίς να ακούν τις φωνές απελπισίας του. 

Μετά από αρκετή ώρα έπεσε και αυτός πάνω σε ένα δεντράκι .Όταν είδε πως ήταν μόνος άρχισε να κλαίει .Ξ αφνικά άκουσε μια φωνή που έλεγε ''Διψάω''.Ήταν το δεντράκι που του μίλησε .Ο Νούλης του διηγήθηκε την ιστορία του. Το δεντράκι χαμογέλασε. Του εξήγησε ότι οι φίλοι που έπεσαν στη θάλασσα , μόλις βγει ο ήλιος θα γίνουν πάλι υδρατμοί.Έτσι θα ανέβουν ξανά στη Συννεφοπολιτεία .''Εγώ τι θα απογίνω; '' ρώτησε ο Νούλης πικραμένος . Αν με ξεδιψάσεις θα σε βοηθήσω απάντησε το δεντράκι.

     Ο Νούλης δεν είχε άλλη επιλογή , κύλησε αργά-αργά στις ρίζες του δέντρου και το πότισε .Εκείνο αφού ήπιε νερό άφησε τον Νούλη να περάσει από τα κλαδιά στα φύλλα του.Μόλις βγήκε ο ήλιος ο Νούλης έγινε ξανά υδρατμούλης.Έτσι γύρισε στο αγαπημένο του άσπρο σύννεφο, όπου βρήκε φίλους και οικογένεια .

    Από τότε αρκετές φορές έχει κάνει αυτό το ταξίδι , αλλά τώρα δεν ανησυχεί ξέρει το δρόμο της επιστροφής.

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Ο Νούλης ο Υδρατμούλης ή … ο Σταγονούλης


  Κάποτε στη Συννεφοπολιτεία, πάνω σ’ ένα ψηλό σύννεφο ζούσαν οι Υδρατμούληδες. Ένας απ’ αυτούς, ο πιο μικρός ήταν ο Νούλης ο Υδρατμούλης.
Ο Νούλης ο Υδρατμούλης φορούσε πάντα μια άσπρη ζακέτα που του είχε πλέξει η γιαγιά του η Ρούλα η Υδρατμούλα.
  Κάθε μέρα του έλεγε να φοράει τη ζακέτα του γιατί αν δεν τη φοράει θα γίνει σταγόνα! Ο Νούλης πάντα την άκουγε.
  Ήρθε χειμώνας. Ο Νούλης κρυώνει παρόλο που φοράει τη ζακέτα του. Κάποια στιγμή μάλλον θα γίνει σταγόνα.
  Κι έτσι έγινε! Έπεσαν όλοι οι υδρατμούληδες στη γη αλλά ο Νούλης έπεσε πάνω σ’ ένα σχολείο! «Πού είμαι; Τι είναι αυτό το μέρος;» αναρωτιόταν συνέχεια, ώσπου κάποια στιγμή τον είδαν δύο κοριτσάκια. Η Ρίτα και η Λίνα.
Λ: Ε! Ρίτα, τι είναι αυτή η σταγόνα; Κοίτα! Από πού ήρθε αυτή;
Ρ: Δεν ξέρω Λίνα. Ας τον ρωτήσουμε! Γεια σου σταγόνα, πώς σε λένε; Τι κάνεις εδώ;
Ν: Με λένε Νούλη Υδρατμούλη! Εεεε… σταγονούλη.
Λ: Γιατί ήρθες εδώ, στο σχολείο μας;
Ν: Ωωωω … είναι μεγαααάλη ιστορία.
Λ- Ρ: Πες μας, πες μας!
Ν: Να. Κάποτε ήμουν υδρατμός στην Συννεφοπολιτεία και … μια ωραία μέρα είχε τόσο κρύο που και με την ζακέτα μου ακόμα κρύωνα! Έτσι έγινα ξαφνικά σταγόνα…
Λ-Ρ: Αααα! Κι έτσι ήρθες εδώ! Μάλιστα. Εεεεε! Παίζουμε;
Ν: Ε… έχω να κάνω πολλά πράγματα ακόμα.
Λ-Ρ: Καλά λοιπόν, θα σε ξαναδούμε άλλη φορά. Γεια!
Ν: Γεια!
  Έτσι ο Σταγονούλης συνέχισε το ταξίδι του. Εκεί βρέθηκε σε μια παιδική χαρά. Συνάντησε εκεί και τη γιαγιά του τη Ρούλα. Στην παιδική χαρά είδε πολλά παιδάκια να παίζουν! Μπάλες, σκοινάκια, τσουλήθρες, κούνιες …!!! Ήταν όλοι χαρούμενοι!
  Μετά έφτασαν σε ένα χωριό. Εκεί βρήκαν ένα άδειο σημείο και αποφάσισαν να χτίσουν ένα σπιτάκι, το πιο ωραίο, μεγάλο, τριώροφο, χρωματιστό, με πολλά φώτα…! Ήταν το καλύτερο σπίτι του κόσμου!        Ήθελαν να μένουν εκεί για παααάντα!
  Κι εκεί μείνανε! Για πάντα!

ΞΑΝΘΙΠΠΗ

Ο Νούλης ο Υδρατμούλης

  Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μικρό άσπρο συννεφάκι στη Συννεφοπολιτεία ζούσε ένας μικρός υδρατμός ο Νούλης ο Υδρατμούλης. Η μαμά του του λέει, ότι αν κρυώσει δεν θα είναι πια υδρατμός, θα γίνει σταγονίτσα, θα βαρύνει και θα πέσει στη γη. Ένα πρωί φύσηξε νοτιάς και όλοι οι υδτρατμούληδες έγιναν σταγονίτσες και έπεσαν από τον ουρανό.
  Έτσι και ο φίλος μας ο σταγονούλης έπεσε στη γη και ήταν περίεργος να δει πως είναι η ζωή εδώ. Σε λίγο παρατήρησε ότι και άλλοι υδρατμοί έγιναν σταγόνες σαν και αυτόν και μαζεύτηκαν γύρω του. Ήταν χαρούμενος γιατί έτσι θα έκανε καινούργιους φίλους.
  Τα λουλούδια, τα δέντρα και η διψασμένη γη αφού καλωσόρισαν τις σταγόνες και τις είπαν ότι τις περίμεναν, άνοιξαν ο στόμα τους για να ξεδιψάσουν.
  Ο Σταγονούλης κοίταξε γύρω του και ευτυχισμένος καθώς ήταν άρχισε να πηδάει πρώτα σε ένα δέντρο και από εκεί σε ένα λουλούδι. Κάθισε σε ένα πέταλό του να ξεκουραστεί πριν αρχίσει το ταξίδι του.
- Σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ είπε το λουλούδι.
  Ο Σταγονούλης χάρηκε που μπόρεσε να δροσίσει το διψασμένο λουλούδι και αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι του. Πήδηξε μέσα από ένα χορτάρι και τέλος κατέληξε σε ένα ποτάμι.
  Είχε επιθυμήσει όμως το σπίτι του, γι αυτό αφέθηκε να τον παρασύρει το ρεύμα του ποταμού. Ο ήλιος που είχε ξαναβγεί μετά τη βροχή του χαμογέλασε πονηρά. Ο Σταγονούλης όμως έκανε μια βουτιά και χάθηκε στον ωκεανό. Από εκεί έτρεξε κατευθείαν στο σπίτι τοθ.
  Ήθελε να διηγηθεί όλα όσα πέρασε στη μητέρα του, αλλά ήταν πολύ κουρασμένος και ήθελε να πάει αμέσως για ύπνο.

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

 Η νεράιδα Καθαρούλα
  Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η νεράιδα Καθαρούλα που φρόντιζε το περιβάλλον να είναι πάντα καθαρό και να μη μολύνεται .
  Ενημέρωνε τους ανθρώπους να μη πετάνε σκουπίδια στις ακτές και στις θάλασσες και φρόντιζε τα πλοία και τα εργοστάσια να μη ρίχνουν τα απόβλητά τους για να μη μολύνουν τη θάλασσα και το περιβάλλον με τα καυσαέρια.
  Όταν το έμαθαν αυτό οι κακοί μάγοι ο Βρωμερίξ και ο Λειψυδρίξ θύμωσαν πολύ μτ ε τη νεράιδα και αποφάσισαν να τη φυλακίσουν στο παλάτι τους στο βυθό της θάλασσας.
  Ετσι κι έγινε.Πήραν τη νεραιδούλα και τη φυλάκισαν. Μέρα με τη μέρα το περιβάλλον μολυνόταν όλο και περισσότερο και οι άνθρωποι άρχισαν να έχουν προβλήματα υγείας από τη μολυσμένη ατμόσφαιρα.
  Οι άνθρωποι άρχισαν κι αναρωτιόταν τι έγινε ξαφνικά και ήταν τόσο μολυσμένο το περιβάλλον. Μετά από λίγες μέρες κατάλαβαν ότι η νεράιδα Καθαρούλα εξαφανίστηκε . Ετσι έψαξαν στο βυθό μήπως ήταν εκεί. Ξαφνικά είδαν ένα παλάτι που είχε έξω φρουρούς .Κατάλαβαν έτσι ότι κάποιος φυλάκισε τη νεράιδα. Τότε, οι φίλοι της προσπάθησαν να την ελευθερώσουν και τα κατάφεραν.
  Από εκείνη τη μέρα όλα έγιναν όπως ήταν και πριν , κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

ΗΒΗ


 Σώζοντας την Καθαρούλα και το περιβάλλον


  Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια πόλη, η Καθαρούπολη. Σ’ αυτή την πόλη όλοι οι κάτοικοί της έκαναν ανακύκλωση, πετούσαν τα σκουπίδια στον κάδο και φρόντιζαν τη φύση.
Λίγο πιο κάτω όμως υπήρχε η Βρωμούπολη, μια βρώμικη πόλη. Οι κάτοικοί της πετούσαν τα σκουπίδια στον δρόμο, δε σέβονταν τη φύση και έκαιγαν τα δάση.
  Οι δύο αυτές πόλεις δε συμφωνούσαν μεταξύ τους για τη διαχείριση του περιβάλλοντος και μάλωναν συχνά. Οι κάτοικοι της Καθαρούπολης διατηρούσαν καθαρή την πόλη τους, ενώ οι κάτοικοι της Βρωμούπολης δε νοιάζονταν καθόλου για την καθαριότητα της περιοχής τους.
  Στην Καθαρούπολη ζούσε μια σοφή νεράιδα, η Καθαρούλα Περιβάλλονου. Η Καθαρούλα φρόντιζε τη φύση και σέβονταν το περιβάλλον. Έτσι, αυτή και οι φίλοι της αποφάσισαν να αναδασώσουν τα δάση που είχαν κάψει οι κάτοικοι της Βρωμούπολης και να την καθαρίσουν. Αυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στο βασιλιά Βρωμίλα. Έτσι έδωσε εντολή στους δύο μάγους του, τον Βρομερίξ και τον Λειψυδρίξ, να πάρουν τη νεράιδα Καθαρούλα και να την κλειδώσουν στις αραχνιασμένες φυλακές του παλατιού.
  Τότε οι κάτοικοι της Καθαρούπολης πήγαν να την πάρουν πίσω, γιατί την αγαπούσαν πολύ. Ζήτησαν τότε από τον βασιλιά Βρωμίλα να τους την δώσει, αλλά εκείνος τους είπε ότι πρέπει να του καθαρίσουν την πόλη για να την έχουν ξανά όπως πριν.
  Αμέσως οι φίλοι της Καθαρούλας καθάρισαν τη Βρωμούπολη και πήραν την αγαπημένη τους νεράιδα. Έτσι οι δύο λαοί συμφιλιώθηκαν και φρόντιζαν από δω και πέρα το περιβάλλον.
  Από τότε έζησαν αυτοί καθαρά κι εμείς καθαρότερα!

ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ


 

 Η νεράιδα Καθαρούλα Περιβάλλονου


  Μια φορά κι έναν καιρό στη νεραϊδένια πολιτεία ζούσε μια νεράιδα. Την έλεγαν Καθαρούλα Περιβάλλονου. Ονομαζόταν έτσι γιατί της άρεσε να είναι καθαρό το περιβάλλον και να μην είναι βρώμικο. Ήθελε να μαθαίνει στους ανθρώπους να μην πετούν τα σκουπίδια τους όπου να ΄ναι, να μην κόβουν δέντρα και να μην σπαταλάνε το νερό άσκοπα.
  Μια μέρα καθώς έπαιζε με τις φίλες της δύο κακοί μάγοι ο Βρωμερίξ και ο Λειψυδρίξ την απήγαγαν. Την έστειλαν στα βάθη της θάλασσας σ΄ένα βρώμικο, μισογκρεμισμένο και σκοτεινό παλάτι. Την έκλεισαν στο πιο βρώμικο μπουντρούμι του παλατιού. Εντωμεταξύ ο Βρωμερίξ μάθαινε στους ανθρώπους να βρωμίζουν το περιβάλλον και να πετούν τα σκουπίδια τους. Ενώ ο Λειψυδρίξ τους μάθαινε να σπαταλάνε το νερό.
  Η νεράιδα ήταν πολύ στεναχωρημένη και προσπαθούσε επίσης να συνεφέρει την κατάσταση γιατί το μπουντρούμι της ήταν το πιο βρώμικο απ΄όλα και στην νεράιδα αυτά δεν άρεσαν. Υπήρχαν πολύ φυλακισμένοι όπως η νεράιδα αλλά υπήρχαν ακόμα και ζώα κυρίως ψάρια. Ένα από τα ψάρια κατάφερε και βγήκε έξω. Άρχισε να τρέχει μα μετά ξαναγύρισε πίσω και ξεκλείδωσε όλους τους φυλακισμένους. Η νεράιδα ευχαρίστησε το ψάρι και βγήκε από τα βάθη της θάλασσας. Όταν έφτασε το σπίτι της τι να δει, οι άνθρωποι πετούσαν σκουπίδια και σπαταλούσαν νερό. Για αυτό και η καημένη άρχισε να πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι ξεχωριστά και μάθαινε στους ανθρώπους να μην σπαταλάνε νερό και να μην πετάνε σκουπίδια.
  Ωστόσο για τους δύο κακούς μάγους η νεράιδα τους έδωσε ένα καλό μαθηματάκι.
Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!!!
Ιοκάστη
 

 Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΘΑΡΟΥΛΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΟΥ


    Η νεράιδα Καθαρούλα Περιβάλλονου έχει φυλακιστεί σε ένα παλάτι στα βάθη της θάλασσας από τους κακούς μάγους Βρωμερίξ και Λειψυδρίξ.Το γεγονός αυτό έχει κάνει τους ανθρώπους σπάταλους. Χαλούν το νερό και πετούν σκουπίδια στους δρόμους και στις θάλασσες.Αυτό κάνει κακό στο περιβάλλον.
   Στο σκοτεινό υποθαλάσσιο πύργο που ζει η νεράιδα Καθαρούλα Περιβάλοννου τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Παλεύει ασταμάτητα να δραπετεύσει. Μάταια όμως , ο πύργος είναι σφραγισμένος και κλειδαμπαρωμένος.Ο Βρωμερίξ και Λειψυδρίξ θέλουν να καταστρέψουν ολοσχερώς το περιβάλλον και όπως φαίνεται τα καταφέρνουν περίφημα.Από τη μεριά τους οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε οικολογική συνείδηση που είχαν .
   Μέσα σε όλο αυτό το χάος τέσσερα παιδιά , δύο αγόρια και δύο κορίτσια, που αγαπούν το περιβάλλον θέλουν να απελευθερώσουν την καλή νεράιδα.Δεν είναι εύκολος στόχος αυτός που έχουν βάλει. Πρώτα πήγε ένα από τα αγόρια , ο Οικολογούλης ,στους κακούς μάγους ,τάχα πως και αυτός ήταν κακός και μοχθηρός για να τον πάρουν στην ομάδα τους.Μετά άρπαξε τα κλειδιά από τον Λειψυδρίξ την ώρα που κοιμόταν και τα έδωσε σε ένα από τα δύο κορίτσια , την Νερουλίτσα.Αυτή ξεκλείδωσε τον Πύργο και άφησε ελεύθερη την νεράιδα Καθαρούλα Περιβάλλονου.ενώ τα άλλα δύο παιδιά πήραν τον Βρωμερίξ και τον Λειψυδρίξ και τους φυλάκισαν.από τότε όλοι προσέχουν και αγαπούν το περιβάλλον.
  Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα και ελπίζω καθαρότερα. . . . .


ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ


Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΘΑΡΟΥΛΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΟΥ

      Μια φορά σε ένα μαγικό δάσος ζούσε μια όμορφη και έξυπνη νεράιδα. Την έλεγαν Καθαρούλα Περιβάλλονου γιατί φρόντιζε και καθέριζε με προσοχή το περιβάλλον. Της άρεσε επίσης να βλέπει τα όμορφα και χρωματιστά λουλούδια του δάσους να ανθίζουν. Είχε πολλές φίλες και ζούσε σε ένα μικρό και έρημο σπιτάκι. Μερικές φορές έπαιζε ,συχνά μελετούσε και σπάνια έβλεπε τηλεόραση.

      Μια μέρα που όλοι στο δάσος κοιμούνταν και η Καθαρούλα μελετούσε,δυο κακοί μάγοι, την απήγαγαν και την έβαλαν σε ένα μεγάλο σακί. Την πήγαιναν στο βυθό, γιατί εκεί ήταν το κλεμμένο τους παλάτι.

      Ο μάγος Βρωμερίξ φυλούσε το κελί που είχαν τη νεράιδα.Καθώς ήταν υπναράς, γρήγορα τον πήρε ο ύπνος. Η νεράιδα όπως ήταν έξυπνη είπε:"θα πάρω ένα κοκαλάκι από τα μαλλιά μου και θα το δέσω γύρω από αυτό το ξύλο". Το έκανε κι άρχισε να τρέχει προσπαθώντας να φύγει από το θαλάσσιο παλάτι.

      Ο κακός μάγος Λειψυδρίξ προσπάθησε να την πιάσει αλλά δεν τα κατάφερε. Στη συνέχεια, η Καθαρούλα βρήκε κι άλλα θαλάσσια τέρατα που τα νίκησε με τη δύναμη και την εξυπνάδα της.

      Οι φίλοι της, που την έψαχναν , μόλις την είδαν στη στεριά, έτρεξαν να την αγκαλιάσουν. Τώρα όλοι στο δάσος ήταν ευχαριστημένοι μα οι κακοί μάγοι, Βρωμερίξ και Λειψυδρίξ ήταν δυστυχισμένοι!!!

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ

 

Η νεράιδα Καθαρούλα
Περιβάλλονου


  Μια μέρα η νεράιδα Καθαρούλα Περιβάλλονου πήγε μια βόλτα στο λιβάδι. Εκεί ο μάγος Βρωμερίξ και Λειψυδρίξ πήραν τη νεράιδα και την πήγαν σε ένα παλάτι στα βάθη της θάλασσας.
  Ο μάγος Βρωμερίξ έκανε ένα μαγικό στους ανθρώπους της Καθαρούπολης για να πετάνε τα σκουπίδια στον δρόμο, να κόβουν τα δέντρα, να μην καθαρίζουν τα σπίτια τους ποτέ κ.α. Ο μάγος Λειψυδρίξ με ένα μαγικό, βούλωσε τους σωλήνες που έφερναν το νερό στην Καθαρούπολη .Έτσι η πόλη βρώμιζε κάθε μέρα.
  Μετά από πολύ καιρό η Καθαρούλα Περιβάλλονου κατάφερε να λύσει τα μάγια και να ελευθερωθεί. Αμέσως η καλή νεράιδα έφτιαξε ένα αντίδοτο και έλυσε τα μάγια. Έτσι το νερό ήρθε και πάλι στην Καθαρούπολη, οι άνθρωποι μπόρεσαν να πλυθούν όλοι και να καθαρίσουν την πόλη. Η Καθαρούπολη έγινε και πάλι μία πραγματικά καθαρή πόλη.
  Οι μάγοι Βρωμερίξ και Λειψυδρίξ καταδικάστηκαν να πλένουν κάθε μέρα την πλατεία της Καθαρούπολης.
 

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

 

   Η  ΔΥΣΚΟΛΗ    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΚΑΘΑΡΟΥΛΑΣ    

 

  Η νεράιδα Καθαρούλα κάθεται λυπημένη και στεναχωρημένη. Είναι μέσα ση φυλακή ενός παλατιού στα βάθη της θάλασσας. Οι κακοί μάγοι , ο Βρωμεριξ και ο Λειψυδρίξ, την φυλάκισαν γιατί ήθελαν να κάνουν κακό στο περιβάλλον.

      Όμως η Καθαρούλα κατάφερε να βγει από τη φυλακή. Είχε δει στο πάτωμα ένα χαλί καθώς κοίταζε προς τα κάτω. Εκεί βρήκε το κλειδί της πόρτας. Έτσι κατάφερε να βγει.

      Όταν κατάλαβαν ο Βρωμερίξ και ο Λειψυδρίξ, οτι το έσκασε, έδωσαν εντολή στους βοηθούς τους να ψάξουν να τη βρουν.  Εκείνοι άρχισαν να ψάχνουν όλο το παλάτι ,αλλά δεν τη βρήκαν. Η Καθαρούλα Περιβάλλονου είχε φτάσει στο παλάτι της που ήταν μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος. Εκεί είπε την περιπέτειά της στις άλλες νεράιδες. Όλες μαζί σκέφτηκαν ένα σχέδιο για να γλιτώσουν από τους δυο κακούς μάγους. Τότε έστησαν μια παγίδα.

      Έδωσαν στους φίλους τους ,τα πουλιά, ένα αόρατο νήμα να το πλέξουν και να κάνουν ένα μεγάλο δίχτυ που θα σκέπαζε όλο το παλάτι. Τα πουλιά όλη τη νύχτα το έφτιαχναν .

      Την άλλη μέρα, το πρωί, οι κακοί μάγοι βρήκαν το παλάτι. Καθώς μπήκαν στην αυλή, η Καθαρούλα είχε στα χέρια της ένα κουμπί. Το πάτησε και το αόρατο δίχτυ έπεσε πάνω στους δυο μάγους.

      Αφού τους έπιασαν, τους πήγαν στη φυλακή του δικού τους παλατιού. Οι νεράιδες και τα ζώα χαρούμενα που γλίτωσαν από τους μάγους, έκαναν μια μεγάλη γιορτή και κάλεσαν όλα τα ζώα του βασιλείου.

      Έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

 

                             

 
 
 
 
 
 
 
 

 

                                   

Copyright © 2013

44o Δημοτικό Σχολείο
Λάρισας
 

 

Σχεδιασμός & Επιμέλεια:  

 Θωμαή Τζιτζή -Στογιάννη:

«Tα μυαλά των παιδιών δεν είναι δοχεία να τα γεμίσεις, είναι σπίρτα για να τα ανάψεις.»
Χρήστος Τσολάκης