ΣΑΣ  ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  ΤΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΜΑΣ
 

      Δ3

    ΔΑΣΚΑΛΑ:  ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ           

ΑΓΟΡΙΑ 14
ΚΟΡΙΤΣΙΑ 10

                   

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

       Θα ήθελα να πηγαίνω σε ένα σχολείο, που το μάθημα θα κρατούσε μία ώρα.Θα φορούσαμε ένα κράνος, που θα έβαζε μόνο του τα πράγματα που έπρεπε να μάθουμε ,στο κεφάλι μας. Την ίδια στιγμή θα ζωγραφίζαμε κιόλας. Στο σπίτι, δεν θα είχαμε τίποτα.

       Αυτό θα ήταν το καλύτερο σχολείο του κόσμου.

ΚΡΙΤΩΝ

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

       Το ονειρεμένο σχολείο,θέλω να έχει μια πισίνα σε ένα μικρό χώρο, μέσα στο σχολείο.Θέλω να έχει ένα τρενάκι που να το διασχίζει όλο.

       Θα ήθελα επίσης ένα υπόγειο για να μπορούμε να παίζουμε...

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

       Το σχολείο των ονείρων μου, θα ήθελα να είχε μια παιδική χαρά με κούνιες, τσουλήθρες και μονόζυγα για την Πρώτη τάξη και για τη Δευτέρα.Επίσης να είχε μεγαλύτερες αίθουσες διδασκαλίας, μεγαλύτερη αυλή και γυμναστήρια για να μη στριμώχνονται τα παιδιά. Ακόμα θα ήθελα ένα γήπεδο μπάσκετ, για να παίζουμε την ώρα της γυμναστικής

       Η αυλή του σχολείου θα ήθελα να είχε μεγαλύτερα δέντρα, για να έχουμε σκιά και να προστατευόμαστε από τον ήλιο.Ακόμα να υπήρχαν περισσότερες βρύσες.

       Μακάρι να γινόταν έτσι κάποτε και το πραγματικό μου σχολείο...

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

 

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

       Επειδή σε όλους μας αρέσει να ονειρευόμαστε τα καλύτερα, έτσι κι εγώ ονειρεύομαι ένα σχολείο λίγο διαφορετικό από το δικό μου.

       Το σχολείο των ονείρων μου το φαντάζομαι μεγάλο,όμορφο και περιτριγυρισμένο από μια αυλή με ψηλά δέντρα, που θα μας χαρίζουν τη σκιά τους τους τις ηλιόλουστες μέρες, και με παρτέρια πλημμυρισμένα από πολύχρωμα λουλούδια.

       Επίσης θα ήθελα να υπάρχουν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, με γήπεδο ποδοσφαίρου-μπάσκετ και ένα κολυμβητήριο. Στο κτίριο του σχολείου,θα ήθελα να υπάρχουν πολλές αίθουσες με μεγάλα παράθυρα και υπολογιστές για κάθε μαθητή.

       Ακόμη θα μου άρεσε να έχουμε μια αίθουσα προβολής ταινιών καθώς και ένα αμφιθέτρο εκδηλώσεων.

       Μακάρι κάποια στιγμή το σχολείο των ονείρων μου να γίνει πραγματικότητα για μένα και για τους συμμαθητές μου...

 

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

       Το σχολείο των ονείρων μου, το φαντάζομαι με μια τεράστια πισίνα και αυλη.Θα ήθελα σε αυτό το σχολείο να μην είχα μαθήματα για το σπίτι. Ακόμα θα ήθελα να είχε υπολογιστές πάρα πολλούς ,με ένα μεγάλο γυμναστήριο. Φαντάζομαι να είχε πολλές μπάλες, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με χόρτο και ένα γήπεδο μπάκετ. Θα ήταν ωραίο να είχε και ένα κυλικείο που να πολούσε πράγμτα πολλά.

       Οι δάσκαλοι θα ήταν πολύ καλοί, τα βιβλία θα ήταν λίγα αλλά με ωραία κείμενα και εικόνες. Το μάθημα  θα ήταν πολύ καλό.

       Θα ήταν πολύ ωραίο ,ένα τέτοιο σχολείο.

ΟΡΕΣΤΗΣ

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

       Το σχολείο των ονείρων μου θα ήθελα να είχε μια μεγάλη πισίνα,ψηλά και πολλά δέντρα, μεγάλα παρτέρια για να φυτεύουμε λουλούδια.

       Επίσης θα ήθελα να είναι μεγάλο και με ωραία χρώματα και να έχει καλούς δασκάλους.

       Θα ήθελα να είναι το καλύτερο σχολείο σε όλη την Ελλάδα.

ΑΡΙΑΔΝΗ

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

       Το σχολείο των ονείρων μου θα ήθελα να είχε μια τεράστια αυλή με μια πισίνα.Επίσης πολλά χρωματιστά λουλούδια και πολύ πράσινο.

       Μέσα θα ήθελα να έχουμε όλα τα παιδιά ίδιες στολές.Θα ήθελα να έτρωγα εκεί και πρωινό και μεσημεριανό.Να έκανα εκεί επίσης, μπαλέτο ,ρυθμική και μοντέρνο χορό.

       Επίσης θα ήθελα να μοιάζει με κουκλόσπιτο, με χρώματα πολλά και οι δάσκαλοι να ήταν πάντα χαρούμενοι.

       Μακάρι να ήταν έτσι όλα τα σχολεία...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

 

ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

       Εγώ θα φανταζόμουν το σχολείο μου, με μια μεγάλη αυλή που να έχει πισίνα, φιλέ βόλεϊ και πολλά ωραία λουλούδια.

       Επίσης θα μου άρεσε και να υπήρχαν ρομπότ για να σου κάνουν τις ασκήσεις.Ωραία θα ήταν να κάναμε μόνο μουσική, γυμναστική και εικαστικά.

       Αυτό το σχολείο θα ήταν υπέροχο.

ΞΑΝΘΙΠΠΗ

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

       Τ ο σχολείο των ονείρων μου, είναι ένα κανονικό σχολείο, βαμμένο με φωτεινά και χαρούμενα χρώματα.Έχει πολύ πράσινο και πολλά δέντρα. Σ αυτό πάμε το απόγευμα, από τις έξι μέχρι τις οχτώ.

       Στο σχολείο αυτό, τα μαθήματα διδασκονται σαν επιτραπέζια παιχνίδια. Οι ασκήσεις γίνονται από κάποια ρομπότ.Δηλαδή, σκέφτεσαι τις απαντήσεις των ασκάησεων, αυτό τις γράφει και αυτόματα τις ελέγχει.Έτσι γίνονται οι εργασίες εκεί και δν έχουμε τίποτα για το σπίτι. Γι αυτό και αφήνουμε τα βιβλία μας στην τάξη.Επίσης μας μένει χρόνος και ζωγραφίζουμε.

       Αυτό είναι το σχολείο των ονείρων μου.Τώρα που το σκέφτομαι δεν είνια τόσο κανονικό όσο νόμιζα!

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

       Το σχολείο των ονείρων μου θα ήθελα να είχε ένα γήπεδο μπάσκετ και μια πισίνα με έναν όμορφο κήπο και...να μην είχαμε μαθήματα!!!

ΗΡΑΚΛΗΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

       Χθες βράδυ ονειρεύτηκα ότι βρισκόμουν σε ένα τεράστιο και όμορφο σχολείο.

       Είχε πολλές αίθουσες με μεγάλους άσπρους πίνακες και παράθυρα από τα οποία έμπαιναν οι ακτίνες του ήλιου και φώτιζαν τον χώρο.

       Είχε μια αίθουσα βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο όπου οι μαθητές διάβαζαν τα βιβλία που τους ενδιέφεραν και τρεις αίθουσες υπολογιστών.

       Το κτίριο ήταν τριώροφο και στο ισόγειο είχε ένα μεγάλο κυλικείο με τραπαεζάκια και καρέκλες για τους μαθητές. Ακόμα είχε μεγάλες και καθαρές τουαλέτες για όλους μας.

       Το σχολείο βρισκόταν στο κέντρο μιας μεγάλης αυλής με ψηλά δέντρα, γκαζόν και λουλούδια.Δεξιά υπήρχαν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις και ένα κλειστό κολυμβητήριο, όπου όλοι οι μαθητές έκαναν τα αγαπημένα τους αθλήματα.

       Εκείνο που μου άρεσε περισσότερο στο σχολείο ήταν οι διαγωνισμοί Μαθηματικών που διοργανώνονταν και οι ωραίες εκπαιδευτικές εκδρομές.

       Εύχομαι το όνειρό μου να γίνει αληθινό, γιατί όλοι οι μαθητές χρειαζόμαστε ένα σχολείο που θα μας προσφέρει γνώση και διασκέδαση.

ΠΑΡΗΣ

 

 

Copyright © 2013

44o Δημοτικό Σχολείο
Λάρισας
 

 

Σχεδιασμός & Επιμέλεια:  

 Θωμαή Τζιτζή -Στογιάννη:

«Tα μυαλά των παιδιών δεν είναι δοχεία να τα γεμίσεις, είναι σπίρτα για να τα ανάψεις.»
Χρήστος Τσολάκης